• 17.12.2019

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençleri gördüğünde anlattığı tek şeyin girişimcilik olduğunu belirten HİSARCIKLIOĞLU , zengin olmanın yolunun girişimcilikten geçtiğini söyledi.

TOBB Başkanı Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’NUN katılımıyla Ceyhan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa AYDAR’DA katılım sağladı.

Ülkeyi karış karış gezerek girişimciliği anlattığını ifade eden HİSARCIKLIOĞLU, gençlere girişimci olmaları tavsiyesinde bulundu. Dünyada milletlerin gücünün topla, tüfekle değil, girişimcileriyle ölçüldüğünü ifade eden HİSARCIKLIOĞLU , şöyle devam etti: "Rekabetin, girişimciliğin olduğu yerde yarışma başlıyor ve zenginlik böyle geliyor. Rekabetçi olabilmek için muhakkak ki muhakkak girişimciye ihtiyacımız var. Dünyanın en zengin 20 ülkesine bakıyorsunuz, en girişimci 20 ülke. Artık girişimcilik öyle bir hale geldi ki tüm ülkeler, bırakın kendi girişimcilerini, girişimci ithal ediyorlar. ."Türkiye'nin meselelerin çözümünün, girişimciliğinde olduğunu dile getiren HİSARCIKLIOĞLU, daha fazla girişimci çıkarılması gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından HİSARCIKLIOĞLU'NA, "İnovasyon , girişimcilik ve teknoloji yönetimi" alanında fahri doktora diploması törenle takdim edildi.

• OSMANİYE - Korkut Ata Üniversitesi Tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞU’NA fahri Doktora ünvanı verildi.